Behandelingen salon

Wassen, drogen, ontwollen, kammen, ontklitten

Bij de ‘was en blaas behandeling’ gaat je hond in bad en wordt je hond twee keer gewassen met shampoo’s en conditioners die speciaal voor de vacht van jouw hond ontwikkeld zijn. Na het bad wordt de hond droog geblazen met waterblazer. Hierdoor komen de onderwol en haren los op een manier die de natuurlijke haargroeicyclus niet verstoort. Na deze behandeling is je hond weer heerlijk schoon en verlost van zijn klitten en loszittende vacht.

Bij een schone vacht is het mogelijk om een afspraak te maken voor ‘kammen en ontklitten’ wanneer de hond dit nodig heeft. Deze behandeling kan (in overleg) ook geboekt worden voor langharige honden die vanwege hun leeftijd en/of gezondheidsproblemen niet meer eerst in bad kunnen. Op deze manier is de behandeling voor hen korter en dus plezieriger.

Ontwollen, kammen, ontklitten van katten

Katten gaan bij voorkeur niet in bad omdat dit teveel stress geeft. Bij het ‘kammen en ontklitten’ van de kat wordt de vacht ontward en loszittende onderwol verwijderd. Wanneer de kat te ernstig is vervilt is het diervriendelijker om plaatselijk de tondeuse te gebruiken.

Volledige trim behandeling; wassen, drogen, vacht inkorten/modelleren

Bij een ‘volledige trimbehandeling’ gaat de hond eerst in bad, daarna wordt het dier, afhankelijk van het type vacht, droog geblazen of geföhnd. Wanneer het dier weer lekker fris is worden de haren tussen de voetkussentjes en rondom de oogjes geknipt en wordt de vacht ingekort en gemodelleerd met de tondeuse.

Puppytrim

Wanneer de hond in zijn/haar volwassen leven de trimsalon bezoekt voor het onderhoud van de vacht is het verstandig om het dier op jonge leeftijd al te laten wennen aan de geluiden en het gevoel van een trilbehandeling. De ‘puppytrim’ is bedoeld voor jonge honden vanaf 12 weken tot een half jaar oud. Jouw puppy zal een uurtje in de salon aanwezig zijn en spelenderwijs kennis maken met de materialen en de omgeving.

Nagels knippen (honden en katten)        

Het knippen van de nagels is bij alle bovenstaande behandelingen inbegrepen. Ook zonder trimbehandeling is het mogelijk om een afspraak te maken waarbij enkel de nagels geknipt worden van je hond of kat.

Kijk hier voor de tarieven van de behandelingen in Ozzy’s Salon.

Wil jij leren hoe je de vacht van jouw hond of kat thuis het beste kan verzorgen? Kijk dan naar de mogelijkheden van een consult.